Stories From Kiribati

A place where we could add stories and photos related to Kiribati!

Stories Post New Entry

Iai te bwai arei

Posted by Amota Eromanga on April 3, 2017 at 10:05 AM Comments comments (0)

Aikai 2 mai ibuakon taian kamwaninga (riddles ke puzzles) ake a rangi ni kakabonganaki irouia ataei ma ikawai iaon aban nako Kiribati. Ko na boni bae ni kaman atai rekeia - ngkai te kantaninga bwa ko a boongata n ongoongo mai mwaina. Ma ngkana tao a boou iroum ao kata rakem iai. Butiia ataein batam bwa a na buokiko :).

1. Iai te bwai arei te bwai arei, ngkana e ioioaki bwarana ao e a bwaka naba te karau. Tera?

2. Iai te bwai arei te bwai arei, n te ingabong ao e nakonak...

Read Full Post »

Who am I

Posted by Bwena on August 27, 2012 at 12:10 AM Comments comments (0)

I have little sisters, the stars, whom I love very much.

They help me at night shining up the world. My big brother is the Sun. He is not very friendly. He also deals with light but at daytime. Our home is the sky. I do not know my father and mother because they left me when I was little. I am the light at night. Who am I?

Answer????  See comments

 

Try These Riddles

Posted by Amota Eromanga on August 24, 2012 at 3:30 AM Comments comments (0)

1. Flowers on its fruits

Its flowers grows on its fruits

What is it?

Answer: See comments

2. Flowers on its leaves

Its flowers are located on its leaves

What is it?

Answer: See comments

 

Two in One

Posted by Amota Eromanga on August 23, 2012 at 1:25 PM Comments comments (1)

1. Strange coconut tree

I'm a coconut tree. I have only two leaves. I also have two nuts hanging from under my leaves. At the foot of where I live is a deep well.

Who am I?

Answer: See comments

2. Drink and piss

I drink through the top of my head and piss through my ear

Who am I?

Answer: See comments

 

Three in One

Posted by Amota Eromanga on August 23, 2012 at 2:55 AM Comments comments (3)

1. Strange but true

I am located at the back of a hen and in front of a woman.

Who am I?

Answer: See comments

2. Be careful

I will only open my mouth if only something gets inside my bottom... lol

Who am I?

Answer: See comments

3. Strange huh?

I eat from the top of my head and excrete through my shoulder.

Who am I?

Read Full Post »

A cannibal

Posted by Amota Eromanga on August 22, 2012 at 2:30 PM Comments comments (1)

I am an impatient cannibal living inside my cave. I hate anyone hanging and looking down into my cave. I just pull and gobble them in seconds.

Who am I?

Answer: See comments

 

Sad giant

Posted by Amota Eromanga on August 22, 2012 at 3:30 AM Comments comments (1)

I am a sad giant who lives inside a cave. I’m sad because I could never be able to climb to the top of the mountain located just outside my cave. I have tried several times but always failed.

Who are we?

Answer: See comments